Tillbaka

Vi fortsatte bygga ekosystem runt maten …

Stammisrabatt på bolånet

Under året lanserades ICA Bankens nya bolåneerbjudande på bred front, där ränterabatten, utöver belåningsgrad, även baseras på kundens sammanlagda inköp i ICA-butiker, Apotek Hjärtat, ICA Banken och ICA Försäkring. Med det nya erbjudandet på plats har ICA Banken tagit positionen som en stark utmanare på den svenska bolånemarknaden.

Den nya bolånelösningen sker via det hypoteksbolag som ICA Banken bildat tillsammans med Ikano Bank, Borgo, Söderberg & Partners och Ålandsbanken.

Dagligvaror och läkemedel i samma korg – i butik och på apotek eller online

Samarbetet mellan ICA och Apotek Hjärtat fortsatte under året, bland annat genom flytt av ett antal apotek till lokaler nära ICA-butiker. Samlokaliseringen gör vardagen enklare för kunderna och stärker samtidigt hela den lokala handelsplatsen. Ambitionen framöver är att möjliggöra samleveranser mellan ICA och Apotek Hjärtat. Det pilotprojekt som tidigare drivits kommer utvecklas vidare under 2023 – i takt med fortsatt implementering av den nya e-handelsplattformen Ocado Smart Platform.

Bra ränta på nya Stammis-kontot

Genom samarbete mellan ICA Sverige, de fria ICA-handlarna och ICA Banken lanserades i början av 2023 ICAs nya matkonto – med fördelaktig ränta på insatta pengar och dessutom extra bonus på gjorda inköp. Att sätta in eller föra över pengar till kontot är enkelt. Pengarna kan sedan användas för betalning på både ICA och Apotek Hjärtat – i både butik och online.